Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Пюре от леща с чипс от моркови

Пюре от леща с чипс от моркови

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195371634132
Пюре от леща с чипс от моркови1 / 2
01/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Звучи ви вкусно? Всъщност е два пъти по-вкусно, отколкото участвате"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мащерка - 1 стрък
  • розмарин - 1 стрък
  • зехтин - 70 - 80 мл
  • моркови - 500 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сварява в подсолена вода и се отцежда от водата. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в дълбок съд. Добавят се пресните подправки, лещата, сол и черен пипер.

Задушава се още малко, след което се пасира и се остава да изстине.

През това време се почистват морковите и се нарязват на много тънки лентички. Най-лесно е с белачката за картофи.

Нареждат се върху хартия за печене, поръсват се със сол и черен пипер, поливат се с малко зехтин и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 мин, докато станат хрупкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: