Начин на приготвяне
Бутчетата се обезкостяват. Месото се нарязва на хапки. Ако Ви харесва повече бялото месо, можете с него да готвите.
Нарязваме главата лук на полумесеци. В съд с капак слагаме хапките, соевия сос, солта, лука и 2 с.л. босилек, объркваме добре и оставяме за 12-13 часа в хладилник, за да може местото да поеме аромата на лука и подправките.
В дълбок тиган или тенджера слагаме олио да се нагорещи и изпържваме до готовност и златисто пилешкото месо.
Изваждаме месото и слагаме шунката, заедно с лука да се запържат, като предварително сме нарязали шунката на едри кубчета.
Отделно ги пържим, защото на пилешкото му е необходимо повече време да се сготви. Нарязваме киселите краставички на малки кубчета и ги добавяме заедно с пилешкото към шунката.
Разбиваме заквасената сметана с прясното мляко, добавяме към месото, заедно с топеното сирене и моцарелата.
Бъркаме докато стане бял, гъст, млечен сос. Подправяме със сол и босилек. Готвим до желаната гъстота на соса.