Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Чорба от Черноморски калкан

Чорба от Черноморски калкан

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Чорба от Черноморски калкан
Снимка: Мина Димитрова
4 / 5
02/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Най-вкусната рибена чорба се прави с калкан, а точната рецепта ще намерите само при нас"

Необходими Продукти

  • черноморски калкан - 1/2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • девесил - 2 - 3 клонки
  • масло - 100 г
  • универсална подправка - 1 с.л. вегета
  • черен пипер
  • сол
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калканът се почиства и нарязва на едри парчета. Главата и част от парчетата месо се поставят в тенджера с вода, за да се сварят за около 10 минути, след това се обезкостява месото и се връща отново в бульона.

Морковите се настъргват на ситно ренде, а девесилът се нарязва на ситно, след което заедно се задушават в маслото.

Поръсват се със сол, черен пипер и вегетата и се добавят към калкана. Супата се оставя да ври до пълна готовност и се приготвя застройката.

Разбиват се жълтъците и към тях се добавя киселото мляко. Прибавя се част от бульона на супата и се разбива хубаво.

Разбърква се и се налива постепенно и с постоянно бъркане към сварената супа. При сервиране супата се поднася с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: