Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват, подсушават и се поръсват със сол, черен и червен пипер.
Намазват се отвсякъде с горчицата и се поставят в тавичка. Лукът, чесънът и морковите се почистват, нарязват се на едро и се нареждат около бутчетата.
Нарязаните зеленчуци се поръсват със сол, черен пипер и щипка мащерка. Поливат се с малко зехтин, след което се добавят се бирата и водата.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час и половина.
След изпичането им бутчетата се изваждат от тавата, а зеленчуците заедно с течността се прехвърлят в тенджерка. Бутчетата се връщат в тавата заедно с малко вода и зехтин и се допичат колкото да получат хубав загар.
Зеленчуците заедно със соса се пасират, след което към тях се прибавя заквасената сметана.
Сосът се разбърква хубаво и се връща към вече запечените бутчета. Ястието се поднася с гарнитура по собствен избор и поръсено със пресен магданоз.
Пуешките бутчета на фурна са готови.
Източник: biri-miri.blogspot
Коментари