Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Брюкселско зеле огретен

Брюкселско зеле огретен

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Брюкселско зеле огретен1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ароматно изкушение в тиган - брюкселско зеле и мнооооого кашкавал"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 15 г
  • черен пипер - 5 г
  • кимион - 5 г
  • За заливката
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • пълнозърнесто брашно - 2 с.л.
  • кашкавал - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете брюкселското зеле до омекване, отцедете и прехвърлете в съд от йенско стъкло.

Подправете със сол, черен пипер и кимион. Отгоре изстискайте сока от лимона.

Подгответе заливката от киселото мляко, двете яйца и пълнозърнестото брашно. Залейте с нея брюкселското зеле. Най-отгоре сложете настъргания кашкавал.

Печете на умерена фурна около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: