Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Шоколадово руло с крем

Шоколадово руло с крем

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Шоколадово руло с крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Влюбихме се в това шоколадово руло от пръв поглед, сигурни сме, че и на вас ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • картофено нишесте - 2 1/2 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • За млечния какаов крем
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • ванилова шушулка - 1/2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 3.5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л
  • За шоколадовия маслен крем
  • млечен крем - 1/3 ч.ч. от млечния крем
  • масло - 120 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ликьор - 1 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - 30 г
  • За сиропа
  • вода - 2 с.л
  • захар - 80 г
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Пресяваме брашното с нишестето и какаото. Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме заедно със захарта. В друга купа разбиваме само жълтъците (4 бр.) с вилица и внимателно към тях добавяме разбитите белтъци.

Разбъркваме леко и добавяме сместа от брашно, картофено нишесте и какао. Разстиламе полученото тесто на пласт с дебелина около 1 пръст в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Печем на 220 градуса за около 5-7 минути. След изпичане оставяме блата да изстине добре.

За млечния крем:

Загряваме млякото в тенджера на котлона и поставяме в него ваниловвата шушулка, която сме разрязали по дължина. Разбиваме жълтъка с 40 г захар, добавяме 4 с.л. брашно и разбъркваме хубаво. Преди да кипне млякото го отместваме от котлона и махаме шушулката.

Сипваме малко от горещото мляко върху яйцата и разбъркваме. Постепенно сипваме цялото мляко, като постоянно бъркаме. Добавяме какаото. Връщаме в тенджерата на котлона и кипваме при непрестанно бъркане, докато кремът се сгъсти и отместваме от котлона.

За шоколадовия маслен крем:

Разтопяваме шоколада на водна баня. Отделяме 1/3 ч.ч. от готовия млечен крем. Смесваме го с какаото и разтопения шоколад. В купа разбиваме размекнатото масло и захарта. Сипваме ликьора и шоколадовия крем и разбъркваме хубаво.

За сиропа:

Кипваме водата и захарта, оставяме малко да изстине и добавяме рома. Готовия изпечен блат поставяме върху хартия за печене и го напояваме равномерно със сиропа.

Отгоре намазваме млечния какаов крем, навиваме на руло и покриваме с фолио. Прибираме в хладилник за 30 минути. След това изваждаме и покриваме с масления крем и украсяваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: