Начин на приготвяне
Начупете шоколада в купа и го разтопете на водна баня, като не спирате да го разбърквате. Разбийте сметаната.
Прибавяйте от сметаната към разтопения и охладен шоколад, като разбърквате внимателно с шпатула. Готовия мус покрийте с фолио и приберете в хладилник.
С миксер разбийте яйцата и захарта до побеляване. Добавете брашното, олиото и бакпулвера. Разбийте на бавни обороти до получаване на гладка смес.
Застелете с хартия за печене тавата от фурната и изсипете сместа. Разнесете я равномерно. Изпечете в загрята фурна на 170 градуса фурна около 15 минути.
Готовия блат обърнете върху друга хартия и отстранете горната. Докато е топло с помощта на хартията навийте на руло. Оставете го да изстине напълно. Развийте изстиналия блат и нанесете равномерно от шоколадовия мус.
В единия дълъг край подредете нарязаните банани и отново навийте.
Готовото сладко руло поръсете с пудра захар.
Рулото с шоколадов мус е много вкусно.