Начин на приготвяне
Разбиваме с помощта на тел яйцата с млякото и солта. Добавяме по малко брашното и продължаваме да разбиваме. Трябва да се получи смес, наподобяваща рядка боза.
Лененото семе и чията ги прибавяме към сместа и разбъркваме добре с телта. Слагаме тигана с незалепващо покритие на котлона да се нагрее.
С помощта на черпак трябва да сипваме от сместа в тигана, като вие си определете дебелината на палачинките. Аз сипваме по половин черпак. Котлонът не трябва да е много силен.
Палачинките се правят, като с черпака изсипвате желаната доза в средата на тигана и внимателно накланяте във всички посоки, така сместа ще покрие тигана. Аз обръщам палачинката с помощта на дървена лъжица.
След като са готови палачинките ги намазвате със сладко и навивате.