Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Полезен пролетен бургер

Полезен пролетен бургер

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Полезен пролетен бургер
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Бургери, които са здравословни - дайте ги насам всичките"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • картофи - 2 бр. едри
  • спанак - 200 г
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • копър
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака сложете за 2 минути във вряла вода, след което отцедете, почистете и накълцайте. Картофите се сваряват, след което се белят и настъргват. Тиквичките рендосайте, посолете и оставете да пуснат вода (поне 15 минути).

Изстискайте ги хубаво и прехвърлете в купата при спанака и картофите. Яйцата разбийте хубаво и полейте зеленчуковата смес.

Подправете на вкус и добавете брашното и галетата, така че сместа за бургерите да стане с подходяща гъстота за оформяне и печене. Оформям с малка паничка, за да са подобни по размер.

Ако държите на здравословния вариант може да ги изпечете върху хартия във фурната, но вкъщи предпочитаме по-вкусният начин и затова ги приготвям със съвсем малко олио в тефлонов тиган.

Важното е да не прегорят бързо и да останат сурови в средата и за целта пускам котлона на средна степен и пека поне по 5 минути от всяка страна.

При сервирането поднасяте с гарнитура по избор (в случая съм използвала домат, домашно меко сирене, маруля и краставички).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: