Начин на приготвяне
Замесете тесто от бялото брашно, пресято заедно с едно пакетче суха хлебна мая, като прибавите двете яйца, разбити с вилица, 5-6 лъжици захар, 2 щипки сол, 3 лъжици меко краве масло и топлото прясно мляко.
Поставете тестото в купа, завийте с прозрачно фолио и оставете да втаса, докато удвои обема си.
Разделете тестото на 4 части. Всяка част разточете върху набрашнен плот на тънка кора с дебелина 2-3 мм.
Начин на оформяне:
Първия разточен лист поставете в тавичка с диаметър 30 см с незалепващо покритие или върху хартия за печене.
Намажете листа равномерно с течен шоколад. Редуват се действията, като се поставя следващият лист и отново се маже с шоколад. Върху последния лист не се нанася крем.
В центъра се отпечатва кръг с не много голяма чаша. От така очертаното кръгче към външния край се разрязва на 16 триъгълника. Усукват се два по два, хващайки с две ръце. Съответно, с дясната ръка парчето се завърта надясно, а с лявата – наляво, по два пъти.
На всички лъчи крайчетата леко подгънете навътре към дъното на тавата. Напръскайте леко с две лъжици прясно мляко. Печете за около 25 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. Аз пекох с вентилатор.