Начин на приготвяне
Направете сместа за сиропираните бишкоти, като затоплите млякото със захарта и ванилията.
След това потопете бишкотите леко в течността и ги наредете на дъното на правоъгълна тава. Залейте ги с кондензираното мляко.
След това покрийте с още бишкотите, потопени в течността. Изсипете върху тях приготвения с прясното мляко ванилов крем и загладете повърхността.
Оставете сладкиша в хладилника, докато приготвите заливката от карамела.
Карамелизирайте захарта и я свалете от котлона. Изчакайте да поизстине, налейте водата и върнете обратно на огъня.
Изчакайте да се посгъсти, след това свалете от котлона, отново изчакайте да изстине и залейте сладкиша.
Поръсете бишкотената торта със счукани лешници.
Оставете за малко в хладилника и сервирайте на вашите гости, поръсена с какао.
Бишкотеният сладкиш с ванилов крем и карамел е готов.