Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена скумрия с лук

Пържена скумрия с лук

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Пържена скумрия с лук
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Пържена скумрия за ценители. Божествена е с пържени картофки и чаша бира"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • лимонов сок - 50 мл
  • сол
  • риган
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и подсушава. Ако е с глава тя се отрязва. Всяка риба се реже през средата.

Получените филета се поръсват с лимоновият сок и се ръси черен пипер и сол на вкус. Оставя се така за около 30 минути, за да се маринова.

След това в сгорещен тиган с олио всяко филе се овалва в брашно, от двете страни и се поставя в тигана за пържене.

Между филетата, в тигана, се поставя част от нарязания на филийки лук. Рибата се обръща от двете страни.

Същото се прави и с лука. Когато той е поизпържен се изважда и се слага нов.

Готовата скумрия се поднася заедно с изпърженият лук и с подходяща салата според сезона. Божествена е с пържени картофки и чаша бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: