Начин на приготвяне
Измитите агнешки дреболии и чревцата се попарват, изхвърля се водата, долива се топла, сваряват до готовост и се нарязват на дребно.
Всички зеленчуци се нарязват на ситно. В мазнината се задушават кромидът, гъбите, морковът, чесъна, оризът - като се долива бульон, за да я поеме оризът, прибавяме и дреболиите.
В края на задушаването прибавяме зеления лук, чесън и домата.
Овкусяваме със солта, прясно смления пипер, прибавяме и наситнените зелени подправки.
Доливаме с 3 чаши бульон, прехвърляме сместа в тавичка и печем 50 мин. Заливаме дроб сармата със заливка, приготвена от разбитите яйца, брашното, киселото мляко и наситнено калоферче. Допичаме още 10 -15 мин.
Охлаждаме и с помоща на формички, нарязваме на различни по големина хапки. Поднасяме със зелена салата и кисело мляко. Добър апетит!