Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Порционирано крехко агънце за Герьовден

Порционирано крехко агънце за Герьовден

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Порционирано крехко агънце за Герьовден
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"За най-вкусни резултати - месцето на порции и печенето на тих огън, защото агнешкото си иска своето"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 10 порции крехко
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сух джоджен - 1 - 2 с.л
  • мащерка - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крехкото агнешко месо се получава, когато агнето тежи между 28-32 кг живо тегло.

Прави се на порции. Смесват се всички подправки заедно с брашното и водата. От тази смес се топи всяка порция и се оставя да се овкуси за една нощ.

Рано сутринта на Гергьовден агнешките порции се слагат в тава и се завиват с алуминиево фолио. Пече се на 180 градуса за 3-4 часа.

След като е готово, се изважда и горещо се сервира с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: