Печено Гергьовско агънце

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Печено Гергьовско агънце
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6
"Време е за класика и под класика не разбираме Бах"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 3 кг
  • зехтин - 60 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • девесил - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • майорана - 1 к.л.
  • червено вино - 250 мл
  • бульон - 200 мл зеленчуков
  • картофи - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете агнешкото месо със зехтина и подправките, като хубаво го натриете с тях.

Сложете го в тава, сипете виното и бульона, завийте тавата с фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса 3 часа.

Махнете фолиото, добавете обелени и нарязани картофи между месото и разбъркайте, така че да се овалят в соса от месото, посолете и сложете отново във фурната за 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: