Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Сборджийска дроб сарма

Сборджийска дроб сарма

Ani VoinovaAni Voinova
Новак
3721060
Сборджийска дроб сарма
Снимка: Ani Voinova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Дойдат ли всичко отблизо и далеч за сбора - почерпете ги със сборджийска дроб сарма"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1
  • ориз - 300 г
  • пресен лук - 4 вр.
  • пресен чесън - 1 вр.
  • джоджен - 1 вр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кофичка мляко - 1
  • брашно - 3 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подваряваме дреболиите.

След като ги сварим, запазваме бульона.

Задушаваме лук и чесън и към тях добавяме дреболиите и ориза. Поръсваме с джоджен, черен и червен пипер, магданоз.

Ястието го заливаме с бульона и слагаме да печем.

Малко преди да е готово, го заливаме и печем, докато хване коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: