Начин на приготвяне
Нарежете бекона на кубчета, заделете 50 г от него, а останалия запечете в тиган с незалепващо покритие до кафяв загар, поставете го върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Нарежете хляба на малки кубчета и го поставете в дълбока купа. Отделно разбийте яйцата с вилица, добавете прясното мляко, черен пипер на вкус и солта, разбъркайте.
Залейте кубчетата хляб със сместа и леко разбъркайте.
Настържете кашкавала на ренде и добавете 2/3 от него в сместа заедно с изпечения бекон и отново леко разбъркайте. Оставете да престои така, докато нагрее фурната, която включвате на 200 градуса.
Намажете кръгла форма за торти с маслото, сипете сместа в нея и поръсете с оставените части бекон и настърган кашкавал.
Покрийте формата с алуминиево фолио и поставете в нагрятата фурна, а след 30 минути печене така премахнете фолиото и запичате до приятен загар.
Нарежете соления кейк и сервирайте топъл.
Бързата вечеря със стар хляб е готова.