Начин на приготвяне
Яйцата поставяме в купа, изсипваме водата и захарта. Разбиваме сместа с миксер до побеляване - около 10 мин. Следва брашното, което добавяме на два пъти, като вече разбъркваме внимателно с шпатула. Сместа се изсипва в тава от фурната, застлана с хартия.
Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 180 г. Печенето продължава не повече от 12 мин - до лек загар, иначе блатът ще се препече и после ще се напука при завиването.
Готовият блата се оставя да се охлади в тавата за около 5 мин.
След това върху леко навлажнена кърпа се поставя хартия за печене /може и свежо фолио/. Върху хартията поставяме и обръщаме блата -махаме хартията, върху която е бил, и го завиваме внимателно на руло с хартията отдолу, а след това и с кърпата.
Докато чакаме да поизстине рулото, правим крема. Разбиваме крема сиренето със захарта с миксер, добавяме сметаната. От този крем почти половината отделяме настрани.
В едната част /по малката/ прибавяме сладкото. Разбъркваме хубаво.
Разгъваме леко блата и го намазваме с цветният крем. Върху него на 3-4 места намазваме с част белия крем.
Завиваме рулото и го поставяме в подходяща чиния. Изрязваме двата края на рулото и го намазваме с останалия бял крем.
Отгоре съм сложила 2-3 с.л. от цветния крем и с форма за рязане на сирена направих кръгове.
По желание може да се настърже шоколад или някаква друга украса.
Рулото трябва да престои в хладилник няколко часа, преди да се нареже -
ние не изчакахме толкова.