Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Руло с риба тон и червена чушка

Руло с риба тон и червена чушка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Руло с риба тон и червена чушка
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Гостите ви ще останат очаровани от това изискано предястие, а и се приготвя толкова лесно"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 40 мл
  • захар - 40 г
  • сол - 2 щипки
  • бакпулвер - 8 г
  • За плънка
  • риба тон - 150 г, от консерва
  • аншоа - 4 филенца
  • майонеза - 2 с.л.
  • червена чушка - 160 г, печена или маринована (белена)
  • пастет от сушени домати - 2 ч.л. (по желание)
  • За украса
  • майонеза - за намазване
  • яйце - 1 бр., твърдо сварено
  • маслини - 4 - 5 бр., зелени
  • червена чушка - около 40 - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе блата за рулото, като разбиете добре с миксер яйцата със захарта и солта, а после добавите и млякото.

Брашното пресейте с бакпулвера и на части сипвайте при яйцата, бъркайки на ръка, докато получите хомогенна смес.

В тавичката от фурната, застлана с хартия за печене, излейте сместа и разпределете равномерно. Печете на 170 градуса за 10 минути в предварително загрята фурна. Добре е да си проверявате, като поглеждате през прозорчето, без обаче да я отваряте. Важно е блатътда не се препича прекалено, за да не се напука после при навиването.

Щом е готов, обърнете го върху чиста мокра кърпа (може върху нея да положите друг лист хартия за печене, за да ви е по лесно), отделете внимателно хартията, с която се е пекъл, и навийте на рулце заедно с кърпата. Оставете да се охлади.

Докато блатът се охлажда, пригответе плънката. За целта вземете дълбок съд и поставете всички продукти за нея вътре. Много е важно да са добре отцедени от мазнина и течности по тях, за да не става течна плънката ни. Пасирайте до гъста фина смес.

Развийте изстиналия блат и разпределете равномерно почти всичката плънка, остатъка заделете за украса или заливане на рулото при сервиране. Завийте отново и оставете за 30 минутки в хладилник (или до момента, когато ще го сервирате).

Малко преди поднасяне извадете от хладилника и намажете с майонезата (тънък пласт), настържете вареното яйце и посипете отгоре, а чушката нарежете на тънки лентички и украсете с нея и с маслинките.

Сервирайте соленото руло като предястие и винаги добре охладено.

Добър апетит! Рулото с риба тон и червена чушка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: