Начин на приготвяне
Измийте добре заека и го нарежете на порционни парчета. Залейте го с вода и го кипнете, като периодично обирате пяната. Отново го измийте с хладка вода и го сложете с малко в гювеч.
Добавете малко олио, размитото с виното брашно, сол на вкус. Долейте от бульона, в който сте кипнали заека, като преди това го прецедете.
Овкусете с червен пипер, дафинов лист, бахар и зърна черен пипер. Захлупете и печете във фурната на 180 градуса за около 90 минути до омекване на месото. Когато то омекне, добавете едро нарязания лук и почистения и нарязан на едро чесън.
Върнете отново във фурната и печете около 45 минути. След това сложете доматите и отново върнете във фурната за кратко. По желание може да сложите и люта чушка.
Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан пресен магданоз. По желание може да замените лука с 1 кг арпаджик. Да ви е сладко!
Най-вкусния заек със зеленчуци в гювеч е готов.
Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа