Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Най-вкусния заек със зеленчуци в гювеч

Най-вкусния заек със зеленчуци в гювеч

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Който разбира, тук се спира - опитайте най-вкусния заек със зеленчуци в гювеч"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. цял
  • лук - 1 кг
  • чесън - 2 глави
  • домати - 400 г консерва на кубчета
  • бяло вино - 1 чаша
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • дафинов лист
  • бахар
  • черен пипер - на зърна
  • бахар - зърна
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре заека и го нарежете на порционни парчета. Залейте го с вода и го кипнете, като периодично обирате пяната. Отново го измийте с хладка вода и го сложете с малко в гювеч.

Добавете малко олио, размитото с виното брашно, сол на вкус. Долейте от бульона, в който сте кипнали заека, като преди това го прецедете.

Овкусете с червен пипер, дафинов лист, бахар и зърна черен пипер. Захлупете и печете във фурната на 180 градуса за около 90 минути до омекване на месото. Когато то омекне, добавете едро нарязания лук и почистения и нарязан на едро чесън.

Върнете отново във фурната и печете около 45 минути. След това сложете доматите и отново върнете във фурната за кратко. По желание може да сложите и люта чушка.

Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан пресен магданоз. По желание може да замените лука с 1 кг арпаджик. Да ви е сладко!

Най-вкусния заек със зеленчуци в гювеч е готов.

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: