Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Домашно шоколадово суфле

Домашно шоколадово суфле

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k8k32
Домашно шоколадово суфле
Снимка: Avocado
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Добро утро! Знаете ли, че само за 30 минути можете да си приготвите тези домашни кексчета суфленца с твърда какаова коричка и течен център."

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 200 г
  • захар - 140 г
  • брашно - 40 г
  • яйца - 4 броя
  • ванилия - 1 шушулка, остъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона на водна баня разтопете шоколада, маслото и захарта, като добавите и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Бъркайте до хомогенност и оставете да се охлади.

Яйцата, разбити предварително с вилица, добавете към изстиналата шоколадова смес. Финално объркайте до хомогенност с брашното.

Добре намазнете и поръсете с брашно купички за крем карамел. Напълнете ги с шоколадовата смес и ги сложете във фризер за 1 час преди печенето.

След това домашното шоколадово суфле се изпича в предварително загрята фурна на 220 градуса само за 10-12 минути максимум.

Трябва да се получи суфле с твърда обвивка и течна хомогенна вътрешност.

Вижте също как да си направите безглутеново суфле или това разкошно суфле от тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
520
46
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Става чудесно
09.02.2025 16:27
Жанета Атанасова
Жанета Атанасова
Много сполучлива рецепта! Няколко път го правя и винаги чудесен резултат!
28.01.2018 12:58
1
2
Ивелина
Ивелина
Здравейте,няма ли вероятност капачките да се спукат от рязката промяна на температурата,от фризера във горещата фурна?
06.03.2016 17:46
9
1
Nikoleta
Nikoleta
Два пъти вече го правя и се получава много вкусно. Поздравления за рецептата, пропорциите са много точни.
25.03.2014 18:40
4
2
Янулка
Янулка
Любимият десерт на семейството! сладолед-задължително,плодове-карамелизирани или обвити в шоколад!Няма по перфектен десерт!
21.01.2014 20:56
9
нели
нели
Това беше първата рецепта за шоколадово суфле, която прочетох! Направих всичко по рецептата и резултата беше точно каквото ядох в скъп ресторант. Благодаря!
05.01.2014 18:44
5
7
Delfina
Delfina
Много е вкусно и със сладолед :)
14.09.2013 15:10
4
4
Руми Мортон
Руми Мортон
Подобно суфле правя от 15 години и винаги става успешно. От опит установих, че е по-добре яйцата да се разбият много добре, за да стане течният шоколад в суфлето по-приятен. А ако го гарнирате с добре обелени резенчета карамелизиран портокал - това е върхът
14.09.2013 11:27
8
3