Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Домашни джинджифилови бонбони

Домашни джинджифилови бонбони

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Домашни джинджифилови бонбони4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
50
"Ароматни джинджифилови бисквитки, които нямат нужда от реклама"

Необходими Продукти

  • джинджифил - 1 корен
  • вода - 200 мл
  • захар - 200 г
  • мед - 2 лъжици
  • лимони - 1/2 бр.
  • карамфил - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване и овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът се обелва и нарязва на ситно. Стрива се в хаванче или се пуска в блендер, след което се прехвърля в съд за варене.

Добавят се водата, захарта, двете лъжици мед, сока от половин лимон и щипка карамфил.

Сместа се загрява до кипване и се намалява и разбърква за да не загори, до получаване на карамелен цвят и гъстота.

Сваля се от котлона и се оставя да изстине, след което с лъжица от нея се оформят плоски бонбонени кръгчета, върху хартия за готвене.

Изчаква се да втвърдят и се поръсва с пудрата захар, след което се овалват в нея и бонбоните са готови за дегустиране.

Да се съхраняват на сухо място по възможност затворени херметически за да не поемат от влагата във въздуха и да не се разтекат.

Тази смес може да се използва и за глазура за торти и сладкиши.

Домашните джинджифилови бонбони са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#255442
Потребител#255442
Получиха се уникално ;)
28.01.2021 13:34
1
Потребител#255442
Потребител#255442
Благодаря! Ще ви кажа, като се получат.
28.01.2021 12:32
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#255442
Потребител#255442
Сместа ми не се сгъстява какво да правя?
28.01.2021 12:24
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Бонбонките са страхотни, обаче лютят та се късат :)) ,но всички знаем че с джинджифила е така. Важното, е че са полезни и вкусни и съм благодарна за рецептата на Нина!
21.05.2017 22:24
2
1
Покажи всички подкоментари