Начин на приготвяне
Джинджифилът се обелва и нарязва на ситно. Стрива се в хаванче или се пуска в блендер, след което се прехвърля в съд за варене.
Добавят се водата, захарта, двете лъжици мед, сока от половин лимон и щипка карамфил.
Сместа се загрява до кипване и се намалява и разбърква за да не загори, до получаване на карамелен цвят и гъстота.
Сваля се от котлона и се оставя да изстине, след което с лъжица от нея се оформят плоски бонбонени кръгчета, върху хартия за готвене.
Изчаква се да втвърдят и се поръсва с пудрата захар, след което се овалват в нея и бонбоните са готови за дегустиране.
Да се съхраняват на сухо място по възможност затворени херметически за да не поемат от влагата във въздуха и да не се разтекат.
Тази смес може да се използва и за глазура за торти и сладкиши.
Домашните джинджифилови бонбони са готови.
Коментари