Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постен боб с нахут яхния

Постен боб с нахут яхния

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Постен боб с нахут яхния
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Боб с нахут в неповторима постна комбинация - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г бял, консерва
  • нахут - 400 г консерва
  • лук - 2 глави
  • домати - 400 г консерва, обелени и нарязани на кубчета
  • олио - 2 с.л.
  • пипер - 1 ч.л. червен, сладък
  • бульон - 300 мл зеленчуков
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото на умерена температура на котлона в дълбок тиган.

Запържете лука за около 3 мин до омекване. Поръсете с червения пипер и пържете още около 2 мин, като разбърквате.

Добавете доматите и бульона, намалете огъня и оставете соса да къкри за около 15 мин.

Добавете консервите боб и нахут, като преди това отцедите течността.

Гответе яхнията още около 20 мин.

Овкусете със сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: