Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от нахут с червен боб

Яхния от нахут с червен боб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Яхния от нахут с червен боб2 / 2
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Вкусни изкушения за вегани и не само - опитайте и вие от тази страхотна яхния"

Необходими Продукти

  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • зехтин
  • чубрица
  • мащерка
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. Червена
  • вода - 1 в.ч.
  • гарам масала
  • зеленчуци - микс замразени (царевица, грах, моркови)
  • червен боб
  • нахут
  • къри
  • брашно от лимец - 1 с.л.
  • пресен чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаната целина с лука в малко зехтин, добавете чубрица и мащерка.

Отделно пасирайте 1 голям домат с 1 червена чушка и половин водна чаша вода. Подправете с гарам масала сока.

След като лукът се задуши, добавете доматения сок и още малко вода - около половин водна чаша. Сложете микс от замразени зеленчуци – грах, царевица и моркови.

Добавете и вече сварените червен боб и нахут, прибавете къри. Котлонът трябва да е на много ниска степен. По време на готвенето добавете още вода, ако е необходимо.

След около час и нещо задушаване сгъстете с 1 с.л. брашно от лимец, разтворено в малко хладка вода.

Оставете яхнията да покъкри още около 5 минути, изключете котлона и добавете пресен чесън, може и магданоз.

Яхнията от нахут с червен боб е готова.

Източник на рецептата: Teodora Taneva

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
40
31
20
11
Дай твоята оценка: