Агнешко с коприва

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Агнешко с коприва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6-7
"Пролетно ястие, всяка хапка от което се топи в устата - това може да се само агнешко с коприва"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • коприва - 1 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • чесън - 1 връзка
  • масло - 140 г
  • брашно - 4 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете агнешкото. Нарежете го на порции и го залейте с 2 ч.ч. гореща вода. Когато месото заври, оберете пяната и добавете ситно нарязаната бяла част на лука. Добавете сол на вкус и оставете да се вари на слаб огън.

Копривата измийте и попарете.Отцедете я и я нарежете ситно, след което я добавете към задушаващите се в маслото накълцани перата на лука и чесъна. Що поомекнат, прибавяме препеченото на сух тиган брашно и червения пипер.

Объркайте добре и сипете тази запръжка към почти свареното агнешко. Добавете за още около 20 минути. Поднесете агнешко с коприва с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: