Начин на приготвяне
Бананът се обелва и нарязва на кръгчета. След това в блендер или чопър се пасира до еднородност.
Ягодите се почистват, измиват и се нарязват на малки парчета. След това пасираният банан се изсипва в по-дълбока купа. Към него се прибавят овесените ядки и разтопения мед. Бърка се с лъжица хубаво.
След това се прибавят и нарязаните на малки парчета ягоди. Сместа се разбърква отново, но по-внимателно заради ягодите.
След това готовата смес се изсипва в тава, която предварително е застлана с хартия за печене. С лъжица се оформя хубаво сместа. Сместа трябва да е разстлана на тънък слой.
След това се нарязва на барчета и се слага във фурната. Пекат се на 100 градуса, за около 40-50 минути.
Плодовите барчета са готови.