Начин на приготвяне
Почистете и нарежете шарана на котлети, посолете на вкус и изцедете сока на лимона в него, разбъркайте и оставете за 1 час в хладилника завит с стреч фолио.
Приготвите си панировката, като смесите няколко лъжици от брашното с черния и червения пипер, сол на вкус, разбъркайте и разредете сухата смес с бирата, до гъстотата на боза.
В малка тавичка изсипете (доста) царевично брашно.
Извадете рибата и поставете върху кухненска хартия, добре да се отцеди от сока. Всяка парче риба топвате в панировката, после овалвате в брашното и пържите в нагрятото олио до кафяв препържен цвят.
Подредете изпържените котлети върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина от тях.
Сервирайте с любимата си гарнитура, салата или сос за пържена риба.