Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета със сос от майонеза и кисело мляко

Кюфтета със сос от майонеза и кисело мляко

Кюфтета със сос от майонеза и кисело мляко
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Стане ли дума за кюфтенца със сос, направо вадим голямата лъжица"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • лук - 1 настъргана глава
  • моркови - 1 с.л. настърган
  • ориз - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - сушен
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • вода - 1 л
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • магданоз - пресен
  • брашно - за кюфтенцата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесваме с ориза, настъргания морков, настърган лук (1 с.л.), черен пипер на вкус, чубрица на вкус и сушен магданоз на вкус.

От каймата правим топчета, които овалваме добре в брашно. В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.) и изпържваме кюфтенцата.

Изваждаме от олиото запържените кюфтенца и в същата мазнина слагаме останалата част от настъргания лук. Ръсваме черен пипер на вкус и малко сол.

Прибавяме брашното (1 с.л.) и наливаме топла вода (1 л.) като разбъркваме. Като заври прибавяме и запържените кюфтенца и краве масло (1 с.л.).

Варим докато оризът от кюфтенцата омекне, без да слагаме капак на тенджерката.

В купичка разбиваме майонеза (2 с.л.) с кисело мляко (3 с.л.) и малко вода (2-3 с.л.). Разбъркваме добре и изливаме във врящата манджа, варим още няколко минути. Поднасяме ястието с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: