Начин на приготвяне
Измиваме ориза (1/2 к.ч.), отцеждаме от водата и прибавяме към каймата (250 г.). Ръсваме черен пипер, къри, кимион и чубрица количества по вкус.
Омесваме каймата и правим малки и кръгли кюфтенца. Овалваме добре всяко кюфтенце в брашно.
В тенджера наливаме олио (3 с.л.) и като загрее слагаме да се изпържат кюфтенцата.
Като се позапържат, слагаме при тях почистен, измит и настърган на ситно лук (1 бр.).
Ръсваме млян черен пипер на вкус и брашно (1 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1/2 л.приблизително).
Слагаме кубче пилешки бульон и чубрица на вкус. Варим ястието, без да слагаме капак на тенджерата, за да не изкипи. Продължаваме варенето, докато кюфтенцата и оризът в тях се сварят добре. В купичка смесваме киселото мляко (3 с.л.) с майонеза (2 с.л.) и брашно (1 с.л.).
Разбъркваме с бъркалка, да се смесят хубаво и да получим гладка кашичка. Сипваме в нея 1-2 черпака бульон от варене на кюфтенцата и после изливаме в цялото количество манджа при кюфтенцата.
Разбъркваме и варим още 1-2 минути, като при необходимост доливаме малко вода или сгъстяваме с още малко брашно размито в топла вода. Ръсваме в манджата наситнени връхчета пресен копър.