Начин на приготвяне
Нищо не може да се сравни с домашно приготвената супа. Вкусната, ароматна зеленчукова супа е всъщност лесна за приготвяне - въпреки че има много различни зеленчуци, не се изисква много време за нарязването им, нито дълго стоене пред печката.
Започнете готвенето на супата в късния следобед и тя ще бъде готова за вечерята за нула време.
Загрейте зехтина на котлона в тенджера с дебело дъно на средна температура. Задушете лука, морковите, целината и чесъна с една чаена лъжичка сол за 4-5 минути. Добавете нарязаните на кубчета сладки картофи и задушете за още 8 минути.
След като се позадушат картофите, прибавете и нарязаните на кубчета домати заедно със соковете (ако са от консерва).
След няколко минути прибавете горещия бульон - трябва да покрива около половината от тенджерата.
Добавете още бульон или вода, ако е необходимо. Оставете супата да къкри, покрита с капак и варете на слаб огън за около 35-40 минути, като я разбърквате от време на време. Поръсете с микса от италианските подправки, сол и черен пипер на вкус.
Накрая сложете в супата тиквичките и оставете да покъкри на намален котлон още 15 минути. Ако желаете, може да я пасирате и да я сервирате като крем супа.
Може да сервирайте както гореща, така и охладена, обилно поръсена с накълцания магданоз.
Лесната здравословна зеленчукова супа е много вкусна.