Начин на приготвяне
Пасираме или нарязваме на ситно лука и чесъна. Запържваме ги в две супени лъжици зехтин и оставяме настрана. Задушаваме спанака с 4 с.л. зехтин за около 12-15 минути на тих огън, след което отцеждаме, ако се е отделила вода.
Разбиваме яйцата с една щипка черен пипер и сол на вкус и прибавяме към тях запържения предварително лук и чесън, отцедения спанак и натрошеното на едро сирене.
Разбъркваме и изливаме сместа в предварително загрят и намаслен тиган с незалепващо покритие.
Запичаме на тих огън за около 5 минути, след което обръщаме сместа в друг намаслен тиган, за да запечем и другата страна. Така обръщаме няколко пъти, за да не загори тортията - до готовност.
Ако нямате два тигана с еднакви размери, то тогава готовата смес се изсипете първо в по-малкия и от него, разбира се, в по-големия.
Тортията от спанак и сирене е готова.