Портокалови курабии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Портокалови курабии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
50-60 бр.
"Има нещо неустоимо в тези вкусни курабийки с дъх на портокал"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 ч.ч.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • портокали - 2 ч.ч. портокалов сок + настъргана кора на 2 портокала
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • ванилия - 2 пакетче
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сода - 2 ч.л. бикарбонат
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 700 г
  • грис - 400 г, по - едър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички течни съставки се смесват - зехтина, цитрусовия сок и настърганите корички заедно ванилията и се разбиват заедно със захарта.

В отделна купа се смесват сухите съставки - брашното, гриса, бакпулвера, содата и солта.

Добавете ги на порции към мокрите съставки, като е нужно да ги смесвате в голям съд. Разбърква се непрекъснато, докато не се получи твърдо, но по-меко от това за бисквити.

От така приготвеното тесто може да изрежете курабии с формички, да ги шприцовате с шприц или пош или просто да ги оформите на топчета с ръце. Готовите портокалови курабии подреждайте в тава с хартия за печене

Сложете да се изпекат за 10-12 минути в загряна на 200 градуса фурна до порозовяване. Готовите портокалови курабии охладете за няколко минути върху хартията, преди да ги отлепите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
44
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Koko
Koko
Може би не уцелих правилната по размер чаена чаша, но курабийките станаха чудесни! Благодаря за рецептата!
25.11.2012 16:21