Начин на приготвяне
Измиваме чушките за пълнене и ги изтърбушваме от семките. Нарязваме на кубчета зеления лук, моркова, стария лук и добавяме по желание зелена чушка.
Овкусваме каймата и в дълбока купа я смесваме с малко вода.
В тиган с малко мазнина слагаме зеленчуците да се запържат до златисто, след това слагаме и каймата. След като изври водата слагаме и ориза с 200 мл вода и бъркаме, за да не загори. Ако има нужда слагаме още малко вода докато оризът стане полуготов.
След като сместа за пълнене е готова си пълним чушките и горната част потапяме в брашно, за да може при печене да не ни излиза сместа. Нареждаме в тавичка и поливаме с вода един пръст, печем на 180 градуса.
Ако обичаш да пълнени чушки, опитай и другите ни предложения за пълнени чушки с кайма или пълнени чушки в сос.
Коментари