Солени тарталети

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Солени тарталети1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
"Сочно предястие, което може с лекота да накара гостите ви да забравят, че има и основно ястие!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • вода - 3 - 4 лъж. ледена
  • брашно - 220 - 230 г
  • яйца - 1 брой
  • за плънката
  • гъби - 150 г
  • бекон - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кашкавал - 100 настърган
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с яйцето, щипка сол и постепенно добавете брашното и водата. Замесете гладко тесто и го приберете в хладилника за 1 час, увито във фолио.

Накълцайте бекона и гъбите възможно най-ситно. Загрейте маслото в тиган и ги запържете последователно, до пълно омекване на гъбите. Свалете плънката от котлона, объркайте с подправките, охладете я и я разбъркайте с кашкавала.

От тестото се точи тънка кора, от която с помощта на формите за тарталетите се режат парчета. Парчетата се наместват плътно по подмазнените форми и се пълнят с плънката. Запичат се в умерено загряна фурна до готовност.

Поднесете солените тарталети като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентина
Валентина
Никъде не пише колко време се пекат тези вкуснотии
27.10.2013 20:38
Веселина
Веселина
Тарталетите са много вкусни и оригинални,изпробвани са:)
06.09.2013 09:43