Начин на приготвяне
Измийте добре картофите и ги сложете да заврат цели, без да са белени.
Варете ги на слаб огън до готовност. Охладете и обелете картофите.
След това внимателно с нож издълбайте вътрешността на всеки картоф.
Посолете ги на вкус и оставете настрани.
Разтопете маслото, без да го запържвате.
С четка намажете обилно вътрешността на всеки издълбан картоф.
Сварете яйцата, така че да станат твърди. Обелете и ги настържете.
На пара омекотете соевите кълнове и моркова.
Смесете кълновете с настърганите яйца и настъргания морков.
Настържете сиренето, кашкавала и шунката.
Започнете да редите картофите на пластове. Най-отдолу започнете със сирене, след него моркови и кълнове, после шунка и кашкавал. По желание преди кашкавала поръсете с чубрица.
Дресингът пригответе, като нарежете на малки парчета измитите и изчистени ягоди. Пасирайте ги заедно със зехтина, оцетa, сокa от лимона и малко сол.
Най-отгоре върху всеки подреден картоф сложете една супена лъжица от дресинга.