Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с ягодов дресинг

Пълнени картофи с ягодов дресинг

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Пълнени картофи с ягодов дресинг
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Кулинарно предизвикателство за всички, които не се боят да смесват вкусове, аромати и идеи"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр. едри
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • шунка - 50 г
  • тиквички - 3 резена
  • морков - 1 бр.
  • соеви кълнове - 10 г
  • масло - 10 г
  • чубрица - 5 г
  • сол - 5 г
  • За дресинга
  • ягоди - 5 - 6 бр. едри
  • зехтин - 50 мл
  • оцет - 1 ч.л.
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги сложете да заврат цели, без да са белени.

Варете ги на слаб огън до готовност. Охладете и обелете картофите.

След това внимателно с нож издълбайте вътрешността на всеки картоф.

Посолете ги на вкус и оставете настрани.

Разтопете маслото, без да го запържвате.

С четка намажете обилно вътрешността на всеки издълбан картоф.

Сварете яйцата, така че да станат твърди. Обелете и ги настържете.

На пара омекотете соевите кълнове и моркова.

Смесете кълновете с настърганите яйца и настъргания морков.

Настържете сиренето, кашкавала и шунката.

Започнете да редите картофите на пластове. Най-отдолу започнете със сирене, след него моркови и кълнове, после шунка и кашкавал. По желание преди кашкавала поръсете с чубрица.

Дресингът пригответе, като нарежете на малки парчета измитите и изчистени ягоди. Пасирайте ги заедно със зехтина, оцетa, сокa от лимона и малко сол.

Най-отгоре върху всеки подреден картоф сложете една супена лъжица от дресинга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: