Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Спагети с доматен сос и кисели краставички

Спагети с доматен сос и кисели краставички

Спагети с доматен сос и кисели краставички
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
29/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Да ви е сладко с моите богати спагети с доматен сос и кисели краставички !"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • доматен сос - 500 мл купен
  • кисели краставички - 400 г
  • праз - 1/2 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • пармезан - 20 г настърган
  • крема сирене - 125 г
  • олио - 20 мл
  • масло - 50 г
  • луканка - 200 г или друг колбас по избор
  • подправки - сол, чубрица, черен пипер, щипка захар
  • кашкавал - 200 г
  • вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тава се слага вода до половината с малко сол и няколко капки олио вътре.

Оставя се на котлона да заври. През това време се приготвят останалите продукти. Празът се измива и се реже на ситно.

Морковът се обелва и се настъргва на едро ренде. Чесън се бели и се реже на кубчета.

Киселите краставички и луканката се режат също на кубчета.

В дълбок тиган се разтопява маслото и в него се запържват всички продукти. След това се слага виното. В моя случай е малиново, но можете да ползвате, каквото имате.

Изчаква се алкохолът да се изпари и се добавят доматеният сос, крема сиренето, пармезанът и подправките. Долива се малко вода и сосът се оставя да къкри на тих огън.

Щом водата заври, в нея се сваряват спагетите до готовност.

Сосът заедно с пастата се прехвърлят в тава и отгоре се поръсват с предварително настърганият кашкавал.

Спагетите на фурна се запичат за 10-тина минути, докато кашкавалът се разтопи. Поднасят се топли и с чаша вино.

Да ви е сладко с моите богати спагети с доматен сос и кисели краставички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: