Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Грах с доматен сос и пържени кренвирши

Грах с доматен сос и пържени кренвирши

Грах с доматен сос и пържени кренвирши1 / 4
05/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Бърза и пикантна вечеря за двама"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 5 бр.
  • грах - 800 г от консерва
  • доматен сок - 700 г/660 мл
  • кетчуп - 4 с.л.
  • масло - 175 г чисто
  • босилек
  • дафинов лист
  • чубрица
  • девесил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кренвиршите на нормални кръгчета (нито дебели, нито много тънки). В плитък тиган слагаме около 50 г чисто масло и добавяме нарязаните кренвирши. Запържваме до златист цвят.

Подготвяме тенджера или уок тиган с остатъкът от маслото (125 г). Изсипваме кренвиршите, граха (неотцеден, както е със сока от консервата) и доматения сок. На силен огън бъркаме всичко около 10 мин. както ври.

Добавяме подправките на око по вкус (може да добавите каквито подправки обичате). Слагаме и кетчупа. След 10 мин. намаляме котлона на ниска степен и оставяме така за около 5 мин. Чакаме малко да изстине и изсипваме в купичките за двама.

Прекрасно върви с мек бял хляб, за хора, които обичат да си топят.

Продуктите, които използвам, за да получа любимият ми вкус са на Хайнц. Две консерви неотцеден грах на Хайнц по 400 гр. и две кутии доматен сок на Хайнц по 350 гр./330 мл. всяка, кетчуп Хайнц (леко лют), с хубави кренвирши, но рецептата би могла да се направи и с обикновени консерви грах и доматен сок, за да спадне в графа икономична.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: