Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия в доматен сос с грах и кисели краставички

Скумрия в доматен сос с грах и кисели краставички

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Скумрия в доматен сос с грах и кисели краставички
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
24/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Няма да наречем това ястие Скумрия Закуска, но е толкова вкусно, че с право можем да го наречем Скумрия Вкуска"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр средно големи
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 300 мл смлени (може и от консерва)
  • грах - 1 к.ч. от консерва
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • целина
  • брашно - 1 /2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се измива и се почиства. Поставя се на дъното на тавичката за печене и се оставя настрани.

След това се пристъпва към приготвянето на соса. За целта лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган и се задушават с малко вода и олио.

След като поомекнат се прибавят смлените домати. Прибавя се сол и щипка захар, за да се убие киселиността на доматите.

Сосът се оставя да поври докато се поизпари водата. Киселите краставички се режат на малки кубчета и заедно с граха се добавят към соса.

Ако искаме да стане по-гъст добавяме половин супена лъжица брашно с малко вода. Когато доматеният сос е готов се поръсва със смлян черен пипер и прясна целина нарязана на ситно.

Сосът се разпределя отгоре и тавата се поставя, за да се пече рибата във фурната на 190 градуса.

Скумрията в доматен сос с грах и кисели краставички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: