Начин на приготвяне
Нарежете измитата и необелена тиквичка на много ситно. Загрейте малко мазнина и я сложете. Разбърквайте често, докато омекне.
Прехвърлете я в купа и когато леко се охлади, добавете яйцата, разбити със сиренето. Сложете малко нарязан копър, щипка сол и разбъркайте. В друга купа овкусете каймата с черен пипер и сол.
С помощта на тясна чаша изрежете кръгчета от хляба с големината като дъното на формите. Аз използвах 12 алуминиеви форми за мъфини, като в тях сложих и книжни.
Поставете хляба в тях и с притискане го издърпайте малко по стените. Отгоре сложете от каймата по дъното и стените, да се получи нещо като кошничка. Напълнете със сместа от тиквичка и сложете в загрята фурна на 200 градуса.
Рендосайте кашкавала и го объркайте с нарязания магданоз. Щом кошничките придобият приятен загар, ги извадете и сложете върху всяка от кашкавала.
Върнете във фурната до запичането му. Извадете формите от фурната, изчакайте една минута и отстранете хартията.
Аз поднесох с чеснов сос! Кошничките от кайма с пълнеж от тиквичка са страхотни.
Коментари