Кошнички с орехов пълнеж

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Кошнички с орехов пълнеж
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • За тестото
  • жълтъци - 4 бр.
  • масло - 2 пакета
  • брашно - колкото поеме
  • За пълнежа
  • белтъци - 4 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • пудра захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с маслото и се добавя постепенно брашно. Омесва се меко тесто.

От него се правят топчета, с които се запълват специални, предварително намазнени, метални формички. Пекат се във фурна на 180 градуса.

След като бъдат готови, се оставят да се охладят малко. През това време се приготвя пълнежът.

Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се пудрата захар и орехите. Разбъркват се добре.

С помощта на малка лъжичка се пълнят вече охладените кошнички. Поръсват се обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: