Начин на приготвяне
Изрязваме чашки от тиквичка, които бланшираме в тенджера с вряща вода. Крайчетата, които отрязваме на тиквичката, запазваме за капачета.
Измиваме, подсушаваме зеленчуците и ги обелваме.
Нарязваме патладжана на дребни кубчета, чушката и моркова - на зарчета. Лука, чесъна и издълбаната част от тиквичките нарязваме на ситно.
В подходящ за целта съд слагаме зехтин и запържваме кубчетата патладжан.
Към него прибавяме морковите и лука, чушката и тиквичката. Към края добавяме доматеното пюре, граха, царевицата и чесъна. Овкусяваме с подправките - черен пипер, сол и риган.
Пълним с готовата смес бланшираните чашки, поставяме капачетата и запичаме за 15 минути в умерена фурна на 180 градуса.
За дръжчица на капачето използвах ядка от бадем.