Начин на приготвяне
Домашното винаги е най-вкусно, затова Ви предлагам сами да си приготвите майонезата - става за 2 минути, а е изключително вкусна.
Слагате яйцето във висока купа или буркан, добавяте лимоновия сок. Пасаторът се опира в дъното, започва да се налива олио на тънка струйка и се разбива, докато сместа започне да се сгъстява. Наливате олио, докато прецените гъстотата.
Подправяте със сол на вкус.
Добавете кисело мляко - вие решавате количеството. Ако искате по-лек сос - добавете повече кисело мляко, ако предпочитате наситения вкус на майнезата, просто освежете соса с 2-3 с.л мляко.
Отстранете дръжките на копъра и нарежете листенцата на ситно. Добавете ги към соса за месо, подправете с щипка-две куркума и поднесете.
Идеален за зеленчукови, месни ястия и пици.
Домашният майонезен сос с копър е готов.