Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Фрикасе от пилешки фенери

Фрикасе от пилешки фенери

Фрикасе от пилешки фенери3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Един ужасно вкусен вариант на класическото пиле фрикасе, който ще ви остави без думи, но с пълен стомах"

Необходими Продукти

  • пилешки фенер - 1 кг
  • моркови - 1 бр. по - голям
  • сушени зеленчуци - 1 - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 4 - 5 листа
  • краве масло - 1 пакетче /125 г/
  • черен пипер - по желание
  • сол
  • За застройката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да варим пилешките фенери, настъргания морков, дафиновите листа, сушените зеленчуци и подправките.

Когато фенерите са сварени, ги изваждаме от бульона, за да ги обезкостим.

Когато извадим фенерите, добавяме маслото към бульона, за да се разтопи. След това добавяме месото от вече обезкостените фенери и оставяме да поври още малко, докато направим застройката.

За застройката смесваме киселото мляко с яйцата и брашното, добавяме и една кафена чаша вода. След това разбираме до получаването на еднородна смес.

Снемаме бульона от котлона и на негово място слагаме да заври застройката, като непрекъснато разбъркваме.

Когато заври застройката, я прибавяме към фрикасето, като я изсипваме бавно и непрекъснато бъркаме бульона, за да не се пресече.

Фрикасето от пилешки фенери е готово.

Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и тази рецепта за пуешко фрикасе или пиле фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: