Начин на приготвяне
Слагаме да варим пилешките фенери, настъргания морков, дафиновите листа, сушените зеленчуци и подправките.
Когато фенерите са сварени, ги изваждаме от бульона, за да ги обезкостим.
Когато извадим фенерите, добавяме маслото към бульона, за да се разтопи. След това добавяме месото от вече обезкостените фенери и оставяме да поври още малко, докато направим застройката.
За застройката смесваме киселото мляко с яйцата и брашното, добавяме и една кафена чаша вода. След това разбираме до получаването на еднородна смес.
Снемаме бульона от котлона и на негово място слагаме да заври застройката, като непрекъснато разбъркваме.
Когато заври застройката, я прибавяме към фрикасето, като я изсипваме бавно и непрекъснато бъркаме бульона, за да не се пресече.
Фрикасето от пилешки фенери е готово.
Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и тази рецепта за пуешко фрикасе или пиле фрикасе.