Начин на приготвяне
Измийте тиквичките много добре и ги нарежете на тънко с ножче за белене на зеленчуци, посолете с 2 щипки сол, разбъркайте и оставете настрани да им си отцеди водата за 1 час.
В чист плик, сипете брашното, малко сол и подправките и добавете отцедените тиквички, разклатете плика енергично, за да полепне брашното по тях.
Нагрейте олиото и подгответе съд със ледено студена вода до вас. Всяка филийка потапяте първо в студената вода и я поставяте в нагрятото олио, така подреждате всички филийки една до друга, за да не залепват.
Пърженето на чипса става много бързо от обикновеното пържене на тиквички, затова не се отделяйте от тиган, пържите до желания от вас загар.
След като ги извадите от олиото, поставете ги върху хартия, за да поеме излишната мазнина.
Вкусен и хрупкав чипс от тиквички както топъл, така и студен, поднесен с гръцки сос или салата дзадзики и чаша бира.
Чипсът от тиквички за бира е готов.
Коментари