Начин на приготвяне
Пригответе соса Маринара, като нарежете на дребно лука и чесъна. Смесете смлените домати с доматеното пюре и всички подправки.
Загрейте зехтина в малка тенджера на умерена температура. Запържете леко лука и чесъна до омекване за около 3 мин. Добавете доматите с подправките и бялото вино. Гответе около 30 мин, докато сосът се сгъсти, като разбърквате периодично.
Срежете тиквичките на половини по дължина. Издълбайте ги с малка лъжичка като лодки.
Нарежете вътрешността на дребно. Почистете и нарежете лука на дребно. Премахнете обвивката от суровата наденица и я намачкайте на дребни парчета.
Загрейте зехтина в тиган на умерена температура. Запържете лука и вътрешността на тиквичките за около 3 мин.
Добавете наденицата и пържете, като разбърквате и натискате с лъжица, за да я надробите на дребно. Гответе около 10 мин.
В подходящ съд за големината на тиквичките сипете на дъното соса Маринара. Върху него подредете лодките от тиквички. Поставете от плънката с наденица в отворите.
Отгоре поставете моцарела, нарязана на дребни парченца. Покрийте с фолио и печете пълнените тиквички в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. При готовност махнете фолиото и запечете за още 5 мин.
Лодките от тиквички с наденичка и сос Маринара са много вкусни.