Фритата с тиквички и извара

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
29/05/2017
"И това лято най-желания гост на трапезата ни е тази фритата с тиквички и извара "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 616
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се белят, режат на малки кубчета и се оставят в гевгир да се отцедят.

През това време режете шунката, перцата зелен лук и подправките, ако са ви пресни. Прехвърляме всички тези неща в намазнена тава и заливаме с разбитите жълтъци, изварата и прясното мляко.

Отделно белтъците разбиваме на гъста пяна и внимателно разбъркваме с останалите неща.

Покривате с хартия за печене и печете на 180 градуса до готовност.

Когато сместа вече е стегнала, махате хартията и поръсвате обилно с настърганите кашкавал и сирене. Връщате за още 5 минути във фурната.

Сервира се, след като изстине.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар