gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Фритата»Фритата с тиквички и извара

Фритата с тиквички и извара

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4532k2k2k5
Фритата с тиквички и извара
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"И това лято най-желания гост на трапезата ни е тази фритата с тиквички и извара"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се белят, режат на малки кубчета и се оставят в гевгир да се отцедят.

През това време режете шунката, перцата зелен лук и подправките, ако са ви пресни. Прехвърляме всички тези неща в намазнена тава и заливаме с разбитите жълтъци, изварата и прясното мляко.

Отделно белтъците разбиваме на гъста пяна и внимателно разбъркваме с останалите неща.

Покривате с хартия за печене и печете на 180 градуса до готовност.

Когато сместа вече е стегнала, махате хартията и поръсвате обилно с настърганите кашкавал и сирене. Връщате за още 5 минути във фурната.

Сервира се, след като изстине фритатата.

Фритатата с тиквички и извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: