Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Панирани хапки в сладко кисел сос

Панирани хапки в сладко кисел сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Панирани хапки в сладко кисел сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Усещаме аромата и нямаме търпение да опитаме тези неустоими хапки в сладко-кисел сос"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г филе
  • яйца - 2 - 3 разбити
  • галета - за овалване
  • за соса
  • кетчуп - 150 мл
  • червени чушки - 1 брой
  • люти чушки - 1 брой
  • мазнина - 1 с.л. масло + 1 с.л. зехтин
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • оцет - 50 мл
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 150 мл
  • нишесте - 2 ч.л. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на тънки и дълги хапки и ги мариновайте за един час в малко соев сос, зехтин, черен пипер и лимонов сок. След това ги отцеждайте, овалвайте в галета, разбити яйца и пак галета и ги изпържете до приятен загар в сгорещена мазнина.

За сладко киселия сос загрейте зехтина и маслото и запържете ситно скълцаните чушки. Оставете да се пържи 3-4 минути и добавете кетчупа с разтворените в него водата, сока от лимона и оцета.

Оставете соса да ври, докато течността се изпари на половина. Добавете захарта и оставете да ври още 2-3 минути. Сгъстете соса с нишестето, разтворено с 2 с.л. вода.

Смесете хапките със сладко киселия сос в съд, разбъркайте на котлона за 3-4 минути и снемете. Поднесете с гарнитура от зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
45
31
21
10
Дай твоята оценка: